PERSBERICHT

Vandaag heeft de nieuwe lokale partij Hengelose Burgers op het stadhuis van Hengelo de kandidatenlijst ingeleverd voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart 2022.

De oprichters van de partij maken met een gevarieerde lijst de verwachtingen waar die de naam van de partij suggereert. De lijst bestaat uit betrokken Hengelose burgers die een afspiegeling vormen van de Hengelose bevolking, met veel toegevoegde waarde en kennis. Kandidaten die een onafhankelijke politieke boodschap gaan uitdragen.

Verder heeft medeoprichter Leo Janssen te kennen gegeven definitief niet terug gaat keren in de actieve politiek. Hij blijft wel als adviseur en voorzitter van de VPOR (Vereniging Partij Onafhankelijke Raadsleden) aan de Hengelose Burgers verbonden.

Dit zijn onze kandidaten:

 1. Bovenaan de lijst Herbert Capelle, thans onafhankelijk raadslid en eveneens een medeoprichter van Hengelose Burgers. Herbert werd de laatste tijd natuurlijk vooral bekend als één van de drie onafhankelijk raadsleden. Naast cultuur en erfgoed zijn onderwerpen als achterkamertjespolitiek en het tekort aan democratie voor hem een drijfveer om zich de komende 4 jaar met hart en ziel in te zetten voor de Hengelose Burgers.
 2. Ondernemer en de regionaal bekende DJ, René Loman. Een echte Hengeloër en positief denker! René heeft natuurlijk veel parate kennis van de binnenstad en de horeca en kijkt als nieuwkomer fris tegen de politieke mores aan. Voor hem zijn openheid en respect, zonder partijpolitiek keurslijf, de drijfveren.
 3. Eddy van Essen. Al eerder heeft Eddy bekend gemaakt dat hij als jarenlange actievoerder voor een servicegericht, efficiënt en duurzaam afvalbeleid zich zou gaan inzetten als een kandidaat voor Hengelose Burgers. Eddy heeft naast zijn plannen voor een totaal ander afvalbeleid ook veel goede ideeën voor een beter en rechtvaardiger Hengelo.
 4. Benno Meulenbroek, gepensioneerd projectmanager van Nouryon (Akzo Nobel), woonachtig in het Hengelose buitengebied. Benno is speciaal de politiek ingedoken na de verontrustende berichten over megawindmolens en zonnepaneelvelden die het mooie Twente dreigen te gaan aantasten. Met zijn technische achtergrond en nuchtere kijk werkt hij voortdurend aan meer realistische oplossingen die niet gedreven worden door een landelijk pushbeleid, maar in het belang zijn van de gemeenschap.
 5. De eerste vrouw is Petra Meijers. Ze heeft de handen uit de mouwen gestoken in de zorg en werkt nu voor een groot winkelketenbedrijf. Petra is een nieuwkomer in de politiek en is nieuwgierig hoe de onafhankelijke politiek zich gaat ontwikkelen.
 6. Bjorn Roozeboom. Bjorn is docent ondernemen op het ROC van Twente (College voor Commercie & Ondernemen). Door zijn ervaringen met zowel studenten als jongeren is hij de ideale man voor tal van kwesties op zijn vakgebied die bij politieke markten en raadsvergaderingen spelen.
 7. Frans Mensink. Met zijn belangstelling voor erfgoed en cultuur zit fotograaf Mensink bij Hengelose Burgers op zijn plek. Zijn motivatie om in de politiek te gaan kwamen in een stroomversnelling nadat de oude Stork bibliotheek aan de Vondelstraat werd gegund aan een projectontwikkelaar.(de tekst gaat verder onder de foto)
  Hengelose Burgers groepsfoto

  Hengelose Burgers bij een recente presentatie op het Industrieplein in Hengelo

  Verder op de lijst van team Hengelose Burgers:

 8. Lennart Klop
 9. Marion Kuipers
 10. Marc Ankoné
 11.  Herman Oldenhof
 12. Jasmijn Nossent
 13. Wouter Gorkink-Hobbelink
 14. Patric de Vries
 15. Jan ter Beke
 16. Hellen Jordan
 17. Gerrit Nieuwenhuis
 18. Ditsie Hobbelink
 19. Ruud van de Keur
 20. Marcel Witteveen
 21. Rita Hofstede

De dag van Kandidaatstelling is altijd het moment waarop de verkiezingscampagne van start gaat. Maar eigenlijk is deze al begonnen. De partij doet geen voorspelling over het aantal zetels, maar verwacht tot de grote winnaars te gaan behoren. De Hengeloërs zijn klaar met de landelijke politiek en lokale partijen die hetzelfde doen. Geen achterkamertjespolitiek meer maar onafhankelijke gemotiveerde Hengelose Burgers die van wanten weten in de gemeenteraad van Hengelo!

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen via het contactformulier

Deel dit artikel: