Hengelose Burgers zouden het liefst hun eigen burgemeester kiezen. Als lokale partij hebben we echter geen directe
invloed om dit te bereiken. Daar gaat de Tweede Kamer over.

Toch kunnen wel enigszins meebeslissen over de opvolging van onze huidige burgemeester. In Nederland zijn de meeste burgemeesters verbonden aan een partij, daarom is volgens ons een periode van maximaal 12 jaar raadzaam. Het liefst zien we als nieuwe burgemeester voor Hengelo iemand die niet gebonden is aan een partij. De trend is gelukkig dat het aantal partijloze burgemeesters toeneemt. In Nederland zijn er inmiddels 30. Wordt het ook niet eens tijd voor een vrouwelijke burgemeester in Hengelo? In 120 van de huidige 355 gemeenten In Nederland is nog nooit een vrouwelijke burgemeester benoemd.

https://www.binnenlandsbestuur.nl/carriere/liever-vrije-lokalo-dan-partijtijger

Eddy van Essen
Volg mij op
Laatste berichten van Eddy van Essen (alles zien)
Deel dit artikel: