Als geboren en getogen Hengeloër wil ik mij de komende 4 jaar inzetten voor het hart van deze plaats.

Alles wat maar enigszins van toepassing is op onze binnenstad zal ik als Hengelose Burger zo goed mogelijk vorm willen geven. Hierbij kun je denken aan de juiste invulling van leegstaande winkels maar ook de inrichting van winkelstraten, parkeerbeleid met daarbij juiste parkeertarieven. Ook de horeca en hun terrassen moeten een prominente plek krijgen in de stad en daarbij horen ook mooie evenementen. Laten we de deuren openstellen voor ‘goede’ horeca en het kaf van het koren scheiden. Hengelo heeft voldoende coffeeshops en uitbreiding hiervan is niet noodzakelijk.

Verder zou er een ambtenaar moeten komen die tot doel heeft om een grote diversiteit aan kleine winkeltjes van kleine zelfstandige ondernemers ter bespoedigen. Deze kleine ondernemer zou middels lage huren of een stuk financiële ondersteuning gemotiveerd moeten worden om met een relatief laag risico een eigen onderneming te starten.

Laten we stoppen met dienstverlening, zoals makelaars, telefoon reparatiewinkels, opticiens, verzekeraars en een overkill aan kappers in de binnenstad te vestigen. Het aantal winkels om te winkelen is in Hengelo geering en dit tij moeten wij proberen te keren. Goede winkels in combinatie met mooie horecazaken en een aantrekkelijke binnenstad zal ook winkelend publiek van buiten Hengelo trekken.

Graag horen wij, Hengelose Burgers hoe u het ziet.

René Loman
Volg mij op
Laatste berichten van René Loman (alles zien)
Deel dit artikel: