Het antwoord luidt: Net als u. Ook Hengelose burgers.

In het zogeheten ‘dualistische’ stelsel hoort de raad onafhankelijk te zijn van het college van B&W. Door bij deze verkiezingen een groot aantal zetels te winnen gaan kan Hengelo heel anders omgaan met het nemen van besluiten.

Wij Hengelose Burgers vertegenwoordigen de Hengelose burgers, dwz de inwoners van Hengelo en niet partijen, wethouders of de regering in Den Haag.

Onze kandidaat raadsleden zijn ‘echte’ Hengeloers. Deskundigen met hun oprechte roots in diverse wijken.

1) Herbert Capelle  is zittend onafhankelijk raadslid, mede-oprichter Hengelose Burgers, docent ondernemen, bedenker Hengelo Bier,  houdt zich bezig met sociale woningbouw en cultuur en de gemeentelijke bestuurscultuur. Buurten: de Noork, Sterrenbuurt, Kleine Driene, Groot-Driene.

2) René Loman is ondernemer, recruiter voor senior medewerkers, bekende Hengelose DJ, kenner van ondernemen, horeca en binnenstad. Zijn buurten: Centrum, Berflo Es, Nijverheid, Hengelo-Zuid groenstrook.

3) Eddy van Essen is de bekende Hengelose expert op het afvalbeleid, deskundige infrastructuur, groenbeleid, sportverenigingen. Buurten: Woolde, Woolder Es, ’t Genseler, Bloemenbuurt, Weidedorp, Indische buurt. Beckum, Oele.

4) Benno Meulenbroek is ervaringsdeskundige op het energieneutraal maken van woningen, prominent energietransitie expert en criticus van de megawindmolens. Buurten: Slangenbeek Es en buitengebieden.

5) Petra Meijers was eerder werkzaam in de zorg en werkt nu voor een groot winkelketen.

6) Bjorn Roozeboom is docent ROC van Twente. Onderwerpen zijn expert jongerenbeleid, onderwijs zorg, eenzaamheid. Buurten: Centrum (incl. Afrikanerbuurt), Hasseler Es, Hengelose Es

7) Frans Mensink is fotograaf en grafisch ontwerper. Onderwerpen industrieel en cultureel erfgoed, Stork Bibliotheek, projectontwikkeling, sociaal domein. Hart van Zuid, Tuindorp , Berflo Es, Dichtersbuurt.

Deel dit artikel: