Beste creatieve sector,

Op woensdag 16 maart 2022 zijn de verkiezingen en de Hengelose Burgers staan klaar in de startblokken om de lokale democratie te komen versterken en de culturele agenda op te waarderen.

Mijn doel is om te zorgen dat de Hengelose Kunstzaal (her-)opgericht wordt. Om die reden ben ik de politiek ingegaan, wat bij mij vaak tot wanhoop en frustratie heeft geleid. Een ondankbare taak, maar wel nodig. Gaan we er in Hengelo samen voor?

Al met al kom je erachter dat het heel langzaam gaat en dat het heel moeilijk is om de dingen gerealiseerd te krijgen voor de culturele sector.  Je komt er ook achter dat het dualisme (raad onafhankelijk van het college en in een controlerende en volksvertegenwoordigende rol) tegengewerkt wordt. Juist daarom heb ik Hengelose Burgers opgericht.

De Hengelose Kunstzaal kan dit jaar eindelijk een begin maken, maar er moet duidelijk meer geld bij. Voor mij moet dit een begin zijn voor de uiteindelijke vestiging van een topmuseum in de Stork fabriekshallen, want die komen leeg te staan. Noem het project ‘Guggenheim Hengelo,’ waarom niet. Laten we zoiets realiseren met z’n allen. Niet altijd denken dat het hier toch niet kan.

Een andere punt is de Stork Bibliotheek, het deugt niet wat daar is gebeurd. Mede kandidaat-raadslid Frans Mensink op de lijst van Hengelose Burgers maakt zich hier ook sterk voor.

Wij zouden het fijn vinden als je ons ondersteunt door op ons te stemmen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Herbert Capelle
Volg mij op
Deel dit artikel: