Hengelose Burgers is een nieuwe lokale partij recentelijk opgericht door Herbert Capelle om de lokale democratie te versterken.

De aspirant raadsleden vinden dat de gemeenteraad zo veel mogelijk uit Hengelose burgers dient te bestaan. Een vertegenwoordigende gemeenteraad die zowel de gemeente als het college van burgemeester en wethouders controleert en aanstuurt.

De situatie is nu zo dat het collegebeleid (en dat wat ambtenaren vier jaar lang doen) wordt afgedekt door een ja-knik coalitie. Die coalitie wordt gedomineerd door bestuurders partijen, zoals VVD en D’66. Zo ontstaat er een bestuurscultuur die gekenmerkt wordt door een ‘ze gaan gewoon hun gang’ democratie, waar de burger ver vanaf staat.

(tekst gaat verder onder de foto)

Hengelose Burgers

De Hengelose Burgers in het hart van Hengelo

Daar willen we vanaf. De zes kandidaat raadsleden van Hengelose Burgers bestaan uit deskundige, enthousiaste en verstandige Hengeloërs die weten wat voor inwoners belangrijk is. Want zij zijn die inwoners. Ze staan midden in de gemeenschap en daardoor kennen ze het ‘echte’ leven beter dan bijvoorbeeld ambtenaren die hier vaak niet eens wonen.

Hengelose Burgers worden wel eens de BoerBurgerBeweging van Hengelo genoemd. Begrijpelijk, al vinden ze zelf van niet.

Hengelose Burgers maken absoluut kans om gekozen te worden, maar hebben daar wel uw stem voor nodig.

Verkiezingsthema's

Lees ook:

De belangrijkste thema’s op een rijtje

Wie zijn de Hengelose Burgers?

Waarom stemmen op Hengelose Burgers?

Deel dit artikel: