Een realistisch energiebeleid zonder bewoners op kosten te jagen. De energietransitie moet met instemming van onze inwoners tot  stand komen.

Energiescan
Laten wij bij elke woning en bedrijf dat nog niet aan de huidige duurzaamheidseisen voldoet een energiescan laten uitvoeren. UIt deze scan zal naar voren komen hoe het energieverbruik kan worden verminderd.

Isoleren
Laten de wooncoaches  onze inwoners adviseren om hun woning zo te isoleren omdat dit de meest effectieve energiebesparing oplevert en een direct positief effect heeft op de energierekening. Subsidies van 30% zijn mogelijk en  ook duurzaamheidsleningen.

Coöperatie
De Coöperatie Hengelo kan een belangrijke rol spelen in het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Hengelo.

Want 50% van de energie moet in eigen beheer worden opgewekt.

Maar een veel belangrijke punt is dat de burgers  niet alleen de lasten, maar ook de lusten hebben. De winst die een Coöperatie maakt zal ten goede komen aan de Hengelose burgers. Alles uiteraard alleen met instemming van bewoners.

 

Benno Meulenbroek
Volg mij op
Deel dit artikel: